Beskrivning: Sy en brudslöja!

 
 
 
Du kan använda vilken bredd eller längd du vill. Jag köpte mitt brudtyll på panduro för 49:- metern, spetsen och kammen på tradera, Sammanlagd kostnad 170:- men då har jag ca 2,5 meter spets kvar.
 
 
Sy på spetsen.
 
 Rynka tyllen, dra ihop den så den blir lika lång som kammen.
Behåll rynktrådarna tills kammen sitter på plats.
Sy fast kammen för hand, den sidan av tyllen vi ser är de som kommer vara utåt, fäst kammen som på bilden. Fäster du den med pärlorna närmast tyllen går den inte att fästa i håret.
 
 
Kammen är på plats
 
 
Hela slöjan
 
 
Detaljer
 
Om ca 2,5 månader är det dags för oss att säga ja till varandra och jag hade inte tänkt ha en slöja först men fick ett infall och fixaade en snabbt och enkelt själv. Det var superenkelt att sy, endast raksöm och tusen nålar.
Taggar: Bröllop, Slöja, Spets;

Kommentarer :

#1: Malin

Vilken fin slöja du sytt! Vill sy en likadan, men är ingen vidare sömmerska... Hur gjorde du med spetsen? Syddes den bara på på "utsidan", eller behöver man sy den på båda sidor för att det ska bli fint? Skulle bli tacksam för svar :)

Svar: Hej! Har inte kikat in här på länge =) Tack för din kommentar. Jag la dem kant i kant, räta mot räta och sydde alltså på avigan. Sen la jag ut spetsen och den lilla tyllbiten som blir "lös" och sydde även fast den med en raksöm =) Använde mig bara av raksöm =)
leemiivo.blogg.se

skriven
#2: Jessica Rundström

Hejsan.
Hur sydde du rynktråden? för hand eller med maskin?
Med vänlig hälsning Jessica

Svar: De sydde jag för hand =)
leemiivo.blogg.se

skriven

Kommentera inlägget här :