Gratismönster - Trikåmössa till baby

 
 
Här kommer ett gratismönster till en babymössa från Ottobredesign.com
 
Klicka, skriv ut och börja sy!
 
Ni som testat detta mönster får gärna dela med er, dett måste testas snarast!
Taggar: Babymössa, Gratis mönster, Ottobre;

Beskrivning: Sy en brudslöja!

 
 
 
Du kan använda vilken bredd eller längd du vill. Jag köpte mitt brudtyll på panduro för 49:- metern, spetsen och kammen på tradera, Sammanlagd kostnad 170:- men då har jag ca 2,5 meter spets kvar.
 
 
Sy på spetsen.
 
 Rynka tyllen, dra ihop den så den blir lika lång som kammen.
Behåll rynktrådarna tills kammen sitter på plats.
Sy fast kammen för hand, den sidan av tyllen vi ser är de som kommer vara utåt, fäst kammen som på bilden. Fäster du den med pärlorna närmast tyllen går den inte att fästa i håret.
 
 
Kammen är på plats
 
 
Hela slöjan
 
 
Detaljer
 
Om ca 2,5 månader är det dags för oss att säga ja till varandra och jag hade inte tänkt ha en slöja först men fick ett infall och fixaade en snabbt och enkelt själv. Det var superenkelt att sy, endast raksöm och tusen nålar.
Taggar: Bröllop, Slöja, Spets;

Traktorer, bussar och stjärnor!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår tog jag tag i traktortröjan som legat här och väntat på att bli fållad i ungefär en månad. Leon har en mössa i samma tyg som är väldigt poppis så igår när vi skulle ut till morfar på landet passade jag på att sy klart den.
 
Igår kväll satte jag saxen i ett nytt tyg, det med stjärnor och sydde en långärmad tröja och en t-shirt. Underbart tyg att sy i, lite tjockare, skillnaden märktes verkligen när jag skulle sy t-shirten med bussar. 
 
Nu väntar en hel vecka med plugg innan jag kan sy igen men jag har fått en hel kasse med tyg av en kär vän som jag ska gå igenom igen och se om jag finner inspiration till några nya projekt. På tal om projekt måste jag nog skriva en hel lista på alla projekt som poppar upp i min hjärna, Har så mycket jag vill sy men så lite tid. Blir inte mycket sömnad på helgerna så jag gärna spenderar tiden med min sambo på kvällarna och på dagarna hinenr jag bara sy i etapper om Leon vill hjälpa till vill säga. Samvetet!
Taggar: Folkabuss, Stjärnor, Sytt av mig, Traktorer;